Bill Gates İle Jeff Bezos Fethiye’deki buluşmasında plaja özel sushi tükettiler.Geçen haftadan bu yana Ege kıyılarını gezen Bill Gates geldiği Fethiye’de Büyük Boncuklu koyundaki Sea Me Beachi kapatarak burada Amazon’un ve Blue Origin’in kurucusu Jeff  Bezos ile buluştu. Bu müthiş buluşmada 28 Ekim doğum günü olan Bill Gates’in doğum gününün bir gün erkenden kutlandığı öğrenildi.

 

Dünyanın en zengin iki ünlü isminin Fethiye’de Büyük Boncuklu Koyu’ndaki Sea Me Beach işletmesinin önceden isim verilmeden gizlilik anlaşması yapılarak, bir günlüğüne kapatıldığı öğrenildi. Bill Gates İle Jeff Bezos’un bu özel buluşmada Bill Gates’in doğum gününün kutlandığı ve işletmeye özel sushi ve pizzanın yanı sıra yörenin deniz ürünlerinin tüketildiği kaydedildi.

 

Teknoloji Şirketi Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zenginlerinden olan Bill Gates dün “Lana” isimli yatıyla Muğla’nın Fethiye ilçesine geldi. Bill Gates’in Cayman Adaları bayraklı 107 metrelik yatı Karagözler Mahallesi’ndeki Büyük Boncuklu koyu açıklarına demirlemişti. Spor salonu, jakuzzi, plaj kulübü, yüzme havuzu, su sporları ekipmanlarının bulunduğu yat saatlerce aynı yerde demirli kaldı. Öğle saatlerinde Gökova’daki bir başka yatta bulunduğu öğrenilen Amazon ve Blue Origin’in kurucusu dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos özel helikopteriyle ve yakınları ile Gates’in Lana isimli yatına indi. Bir süre Lana isimli yatta kalan Jeff Bezos daha sonra Bill Gates ile birlikte sürat motoruyla önceden tamamen kapatıldığı öğrenilen Büyük Boncuklu plajındaki Sea Me Beach’e geldiler. Burada bugün doğum günü olduğu öğrenilen Bill Gates’in doğum günü bir gün önceden kutlandı. Burada yaklaşık dört saat boyunca bir arada kutlama yapan Gates ve Bezos yaklaşık 50 kişilik gurupla güneşli güzel havada tatilin tadını çıkardılar.

 

Kutlamada Neler Yaşandı?

 

Bu buluşmanın özel bir acente tarafından önceden isimler verilmeden Fethiye’nin Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kayaköy ve merkezde pek çok mekanın gezilip araştırıldığı, Büyük Boncuklu Koyu’ndaki daha önce pek çok ünlünün uğradığı, son yıllarda yerli ve yabancı ünlülerin uğrak mekanı olan Sea Me Beach tespit edildi. İşletme yetkililerinden 27 Ekim 2021 Çarşamba günü gizlilik anlaşması yapılarak 50 kişilik gurup için kapatıldı.  Bill Gates “Lana” isimli mega yatıyla plajın tam karşısına demir attı. Mega yata inen bir özel helikopterin ardından Bill Gates ve Jeff Bozes sürat teknesiyle Sea Me Beach’e geldiler. Yine sürat tekneleriyle önceden bazı çalışanlar ve yattaki misafirler de plaja çıktı. Bu işletmeye özel sushi, pizza ve yörenin değişik deniz ürünleri hazırlandı. Bill Gates ve Jeff Bezos doğum günü kutlarken, bol bol şampanya patlattılar. Daha sonra Ekim güneşinde plajda bronzlaşıp Fethiye’nin masmavi sularında denize de girdiler. 196 milyar Dolarlık servete sahip olduğu öğrenilen Jeff Bozes ile 135 milyar Dolarlık servete sahip Bill Gates yaklaşık 4 saat boyunca samimi şekilde tatil yaptılar. Son yıllarda Türkiye’nin ve Fethiye’nin en ünlü plajları arasına giren Sea Me Beach’teki bu “doğum günü” kutlamasında 2 ünlü zengin işadamının sushi’yi çok beğenmesinden dolayı işletme yetkililerine teşekkür ettikleri de öğrenildi. Bu arada tüm çalışanların cep telefonlarının o gün kullandırılmadığı ve herhangi bir fotoğraf ve görüntü çekilmesine fırsat verilmediği, ayrıca Bill Gates’in korumalarının çevrede kuş uçurtmadıkları, özel önlem aldıkları belirtildi.

Ceplerinde Akrep Yoktu

Sea Me Beach işletme yetkilileri daha önceden gizlilik anlaşması yapıldığı için bu dev buluşma ile ilgili detay vermekten kaçındılar. Ancak her iki dünyaca ünlü zenginin işletme yetkililerine çok memnun kaldıklarını söylediği öğrenilirken, “Ceplerinde akrep yoktu.” Yapılan anlaşmaya göre gerekli ücretin fazlasıyla ödendiği kaydedildi.

Daha Önce Katar Şeyhinin Kardeşi De Kapattı

Sea Me Plajı’nı daha önce Katar Şeyhi’nin Kardeşi Sheikh Khalid Bın Hamad Al-Thani ailesiyle birlikte kapatıp, bir gün boyunca plajda tatil yapmışlardı. Yerli ve yabancı pek çok milyarderin mega yatlarıyla yanaştığı Sea Me Plajı pek çok sanatçıya da ev sahipliği yaptı.

Jeff Bezos ve Bill Gates kutlamanın ardından Sea Me Plajı’ndan Lana isimli lüks yata geçtiler. Jeff Bezos daha sonra özel helikopteriyle Gökova’daki yatına döndü. Bell Gates ise mega yatıyla Fethiye koylarında tatile devam ediyor.

Haber: Metin GÜNEŞ