Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yılın ilk 9 ayının değerlendirme toplantısı şube ve ilçe müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2024 yılının ilk dokuz ayının ele alındığı ve yılın son çeyreği için planlamaların yapıldığı programda,  il genelindeki tarımsal faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca saha çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, ilçelerden gelen üretici talepleri ve tarım sektöründeki sorunlarla ilgili çözüm odaklı adımlar atmaya hazır ve kararlı olduklarını belirtti. Toplantıda ayrıca Tarımsal Üretim Planlaması ve yeni destek modeli üzerine istişarelerde bulunuldu.

Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “2024’ün ilk 9 ayına dair durum değerlendirmesi yaparak yılın son çeyreğine ilişkin hedeflerimizi ele aldık. Ayrıca; Tarımsal Üretim Planlaması ve yeni destek modeli üzerine detaylı görüş alışverişinde bulunarak, saha çalışmalarımızı değerlendirdik. Muğla genelindeki atıl tarım arazilerinin durumu, ilçelerimizden gelen üretici talepleri ve tarım sektöründeki sorunlarla ilgili çözüm odaklı adımlar atmaya hazır ve kararlıyız” ifadelerine yer verildi.