Fethiye Akran Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde eğitim alan serebral palsi öğrencilerin farkındalığı arttırmak için kurum binasında etkinlik yapıldı.

Kas iskelet sistemi hastalığı olan serebral palsi (beyin felci), en sık rastlanan buna karşın en az anlaşılan engellilik durumu olduğu belirtildi. Dünya genelinde 17 milyon, ülkemizde ise 300 bine yakın serebral palsili olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’de ise her yıl 6 binden fazla bebeğe serebral palsi tanısı konulurken; uzmanlar, serebral palsinin ilerleyici bir hastalık olmadığını söylüyor, ancak erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık günü kapsamında Fethiye Akran Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Salih Dündar, kurumda eğitim alan tüm öğrencileri bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında öğrencilere yönelik aktiviteler yapıldı. Bu anlamlı günde serebral palsinin rengi olan yeşil teması ile organizasyon düzenlendi. Yeşil giyinen katılımcılar ve serepral palsili öğrenciler günün anısına kurum bahçesine ağaç diktiler. Türk Kızılay Fethiye Şubesi gönüllüleri öğrenciler ile şarkılar söyleyip, oyunlar oynadı.

Fethiye Akran Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Salih Dündar yaptığı açıklamada, “Dünyada 6 Ekim tarihi farkındalık oluşturmak amacıyla Serebral Palsi Günü olarak belirlendi. Tüm dünyada her yıl farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Serebral Palsinin kesin bir tanısı yoktur. Özel eğitim ile desteklenerek maksimum seviyeye taşımak en önemli amacımızdır. Dünyada 17 milyon, Türkiye’de ise 300 bine yakın bu tanıyı alan birey bulunmaktadır. Her yıl bu sayı 6 bin daha arttığı istatistiksel olarak verilerle kanıtlanmıştır. Sayının bu kadar yüksek olması sebebiyle farkında olunmasını istedik. Etkinlik kapsamın da yanımızda olan Türk Kızılay Fethiye Görevlisi Arif Koçyiğit’e, Kızılay gençlik kollarından gelen gönüllülere, katılımcı velilere, eğitim personellerimize, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.