Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, disiplinler arası eğitim uygulamalarını desteklemek amacıyla okul koordinatörlerimize yönelik düzenlenen STEM seminerleri, Muğla'da 13 ilçede tamamlandı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi tarafından İl Koordinatörleri Elif Yılmaz ile Belgin Sevgi İçyüz'ün liderliğinde düzenlenen Scientix-STEM seminerleri, Muğla'nın 13 ilçesinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. İlçe ve okul koordinatörleri olmak üzere yaklaşık 400 kişinin katılım gösterdiği seminerlerde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temelini oluşturan STEM eğitimi, kapsamlı şekilde ele alındı. STEM eğitimini yaygınlaştırmayı ve öğretmenlerin bu alandaki yetkinliklerini artırmayı hedefleyen seminerlerde katılımcılara, STEM eğitiminin önemi ve uygulama yöntemleri, STEM Okul Etiketi'nin nasıl alınacağı, Scientix Elçisi olma süreci ve Keşif Haftası gibi önemli konularda bilgiler aktarıldı. Ayrıca, atölye çalışmaları ile katılımcıların pratik deneyim kazanmaları sağlandı.

STEM eğitimi; fen, teknoloji, mühendislik, matematik disiplinlerindeki ayrımı tümüyle ortadan kaldırarak bu disiplinler arasında tam uyum sağlamaya dayanıyor. Bu yapılanma sonucunda, anaokulundan üniversiteye kadar bütün kademelerde gerçek dünya problemlerini çözmek için soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesi amaçlanıyor. STEM eğitimi ile öğrencilerin üretim ve buluş yapma alanında yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme gibi 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi, geleceğin bilim insanları ve teknoloji liderlerinin yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.